Plattegronden Plattegronden (5)

van Harenstraat 22

9076 BW St.-Annaparochie
€ 475.000 k.k.
150m² 150 m²
Winkelruimte Winkelruimte

Omschrijving

In de kom van het levendige dorp Sint Annaparochie, in de nabijheid van Unesco Werelderfgoed De Waddenzee, bevindt zich dit unieke en ruime woon-winkelpand, met karakteristieke stijlelementen. De woning, daterend uit 1813, oorspronkelijk een dokterswoning, is de afgelopen jaren als interieur- en bloemenwinkel gebruikt. Heb je de wens om wonen en werken te combineren of over een ruime woning te beschikken? Dan is hier je kans.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane gro

...

In de kom van het levendige dorp Sint Annaparochie, in de nabijheid van Unesco Werelderfgoed De Waddenzee, bevindt zich dit unieke en ruime woon-winkelpand, met karakteristieke stijlelementen. De woning, daterend uit 1813, oorspronkelijk een dokterswoning, is de afgelopen jaren als interieur- en bloemenwinkel gebruikt. Heb je de wens om wonen en werken te combineren of over een ruime woning te beschikken? Dan is hier je kans.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: centrale entree met een lange gang welke toegang geeft tot het woon- werkgedeelte. In deze lange gang tref je hier de trapopgang naar de verdieping aan, de toiletruimte, toegang tot de woonkeuken. In het voormalige winkeldeel tref je nog een opkamer aan en een souterrain/kelder. De bijkeuken en de berging zijn aangrenzend. De onder architectuur ontworpen tuin op het zuiden is het panoramisch beeld wat opdoemt door de ramen van de aan de tuin grenzende tuinkamer, kantoorruimte en serre. Het ultieme genieten kan hier beginnen. De tuin beschikt over meerdere terrassen, met fraaie plantenborders, regenwaterbassins en een uit kloostermoppen opgetrokken tuinhuis met overkapping. Naast de oprit bevindt zich het royale koetshuis welke eveneens nog beschikt over een ruime bovenverdieping.

Verdieping: vanaf de overloop is er toegang tot de ruime op de tuingerichte woonkamer (ca. 40 m2) met uitzicht over de prachtige tuin. Middels een deur is er toegang tot een gerealiseerd dakterras. Vanaf de overloop is er eveneens toegang tot een viertal ruime slaapkamers waarvan er 1 over een, op het zuiden gerichte, veranda beschikt. De master bedroom beschikt over een royale badkamer met wastafel, ligbad, toilet, bidet en wastafel. De overige 2 slaapkamers hebben de beschikking over een 2e badkamer met eigen toilet. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich ook nog een hobbyruimte met veel vaste kasten en paneeldeuren.

De fraaie kenmerkende stijlelementen in deze voormalige dokterswoning zijn o.a. de nog aanwezig zijnde balkenplafonds en schouwen met zowel marmer als oud tegelwerk, bovenlichten met glas-in-loodramen, lambrisering, raamblinden en niet te vergeten het oude koetshuis daterend uit 1906!

Het pand heeft een horecavergunning voor het eventueel realiseren van een restaurant of een Bed & Breakfast. Ook leent het pand zich uitstekend voor bijv. een atelier en/of kantoorruimte. Eigenlijk liggen al je mogelijkheden hier nog open.

Bijzonderheden.
- voormalige dokterswoning met koetshuis
- horecavergunning aanwezig
- pand beschikt over beveiliging
- gedeeltelijke dubbele beglazing
- droge kelder
- tuin op het zuiden
- overdracht ca. april 2023.

Sint Anna Parochie is een dorp met een kleine 5000 inwoners en mag zich een van de grotere dorpen van de gemeente De Waadhoeke noemen. Het dorp beschikt over een levendige middenstand, zowel primair als secondair onderwijs maar ook het verenigingsleven, de sportvoorzieningen etc. zijn hier prima vertegenwoordigd. Sint Annaparochie ligt op ca. 5 km van de Waddenzee en heeft een prima verbinding naar de A31 richting afsluitdijk en de A32 richting Heerenveen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.

Meer informatie over dit object?
Dit object wordt aangeboden door collegiale samenwerking tussen "RBMT Bedrijfsmakelaars & Taxateurs B.V." en "FRYSK makelaars".

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen Tjibbe-Jan Boringa of Linda van Es, telefoon 0513 - 644 355 of 058-20 40 000 of stuur een e-mail naar info @ rbmt. nl. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met FRYSK makelaars, telefoon 0513 - 202 187 of stuur een e-mail naar info @ fryskmakelaars . nl


DISCLAIMER
Deze informatie (inclusief bijlagen) van "RBMT Bedrijfsmakelaars & Taxateurs B.V." en "FRYSK makelaars" is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de verstrekte informatie kan "RBMT Bedrijfsmakelaars & Taxateurs B.V." en "FRYSK makelaars" geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze informatie (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend. Deze informatie is geheel vrijblijvend en niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een voorstel.

Overdracht

Status:
Beschikbaar
Prijs:
€ 475.000 k.k.
Aangeboden sinds:
19-08-2022

Bouwvorm

Soort bouw:
Bestaande bouw
Bouwjaar periode:
1813
Specifiek:
Winkelruimte

Indeling

Hoofdbestemming:
WINKELRUIMTE
Perceeloppervlakte:
657m²
WINKELRUIMTE
Oppervlakte:
150 m²
In units vanaf:
150 m²
Frontbreedte:
1339 m²
Verkoop vloeroppervlakte:
150 m²
Verdiepingen:
1
Bijdrage winkeliersvereniging:
Nee
Welstandsklasse:
A1

Energie

Energielabel:
F

Parkeergelegenheid

Aantal parkeerplaatsen:
0

Diversen

Ligging:
Wijkwinkelcentrum
NVM Business Makelaar NVM Business Makelaar
RBMT 0513 - 644 355 0513 - 644 355
Interesse in dit object?

Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vraag naar de mogelijkheden

Niet gevonden wat u zocht?

Heerenveen
Abe Lenstra Boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden
Heliconweg 6
8914 AS Leeuwarden

Back to top