De Nederlandse kantorenmarkt verandert snel. Waar een aantal jaren geleden de leegstand op de kantorenmarkt nog onoplosbaar leek, daalt het aanbod van kantoorruimte langzaam. Een van de zaken die heeft bijgedragen aan de daling van de leegstand is de sterke opmars van flexibele kantoorconcepten.

Hoewel deze concepten in de crisis door veel beleggers als tijdelijke oplossing werd gezien, is er nu een groeiende behoefte van kantoorgebruikers aan flexibele en tijdelijke huisvesting.

Wat is een flexibel kantoorconcept?

Een flexibel kantoorconcept heeft betrekking op de verhuur van kantoorruimte waarbij de eindgebruiker de keuze heeft uit verschillende vormen van gebruik van kantoorruimten. Zo kunnen kantoorruimten bijvoorbeeld voor een korte of langere periode worden gehuurd. Daarbij wordt een breed pakket aan diensten en faciliteiten aangeboden. Werkplekken, kantoorunits of vergaderruimten kunnen voor een dag, week, maand, etc. worden gehuurd. Afhankelijk van eigen behoefte neemt de kantoorhoudende organisatie of zzp’er de diensten af.

RBMT bedrijfsmakelaar & taxateurs ziet deze veranderingen ook. Er wordt steeds meer ingespeeld op de individuele wensen van ondernemers. Zo bieden wij onder meer flexibele kantoorruimten aan in Crystalic Business Park in Leeuwarden, het Adverium in Drachten, in Businesscenter Sneek en in de voormalige Rabobank in het centrum van Heerenveen.

 

Bron: NVM