Maakt uw bedrijf een groei door? Of gaat u juist beginnen met een eigen onderneming? Dan bent u op zoek naar een (nieuwe) huisvesting. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven wij u graag een aantal tips bij uw zoektocht.

Oriënteren op de vastgoedmarkt
Het kopen of huren van een huisvesting is een flinke investering, maak daarom een lijst met punten die u belangrijk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Kopen of te huren
  • Over welke kenmerken moet het pand beschikken  
  • Locatie
  • Mogelijkheden tot uitbereiding 


Tip 1: Wilt u kopen of huren
Uiteraard zitten er aan zowel kopen als huren voor- en nadelen. Voor een nieuwe bedrijfslocatie lijkt het kopen ervan een aantrekkelijke optie. Denk aan flexibiliteit, zekerheid en het eventueel verdienen aan verhuren van leegstaande ruimtes. Wilt u liever geen omkijken hebben naar onderhoud dan is huur een uitstekende optie. Het is daarom erg belangrijk deze twee opties goed tegen elkaar af te wegen.

Tip 2: Waar ben ik naar op zoek in mijn nieuwe huisvesting?
Belangrijk is dat u niet te snel kiest voor de eerste de beste optie. Het pand moet wel aansluiten op de behoefte van uw bedrijf. Welke uitstraling past bij uw onderneming? Stel uw onderneming staat voor duurzaamheid, dan past een monumentaal pand met energielabel F niet bij de identiteit en imago van uw bedrijf.

Tip 3: Staat uw huisvesting op de beste locatie?
Een locatie is van cruciaal belang voor uw huisvesting. Twee kenmerken om in overweging te nemen zijn:
– Bereikbaarheid
– Parkeergelegenheid
Stel uzelf daarnaast de vraag of voor u een zichtlocatie belangrijk is of toch het feit dat uw huisvesting zich midden in het centrum moet bevinden.

Tip 4: Kies een bedrijfspand met het oog op de toekomst
U kiest natuurlijk niet voor een pand om er vervolgens een jaar later weer uit te stappen. Toch is dit niet een ondenkbare situatie. Het kan zijn dat uw bedrijf in één klap super succesvol is en dat het pand waar u inzit zomaar te klein is. Kies dus voor een pand die past bij uw toekomstplannen en verwachte groei van uw bedrijf. De aanschaf van een dergelijk pand is niet iets wat u elke dag doet.

Inschakelen van vakmensen
Om mogelijke problemen te voorkomen, is het verstandig om de juiste vakmensen in te schakelen: in ieder geval een accountant, een notaris, een taxateur en een makelaar. Bent u al een tijdje op zoek naar een huisvesting en komt u er nog niet helemaal uit. Neem dan gerust contact op met één van de vastgoedadviseurs van RBMT. Zijn helpen u graag verder bij het vinden van een geschikte huisvesting.