In de wijk Bilgaard in Leeuwarden kregen wij een bedrijfsruimte in de verhuur met een vloeroppervlakte van ruim 1.000 m². Een groot pand en ook nog eens helemaal casco, nog nooit eerder in gebruik geweest. Lastig object of een uitdaging?

Nieuwe fitnessformule: Zummitt

Op het eerste gezicht leek het een lastige opdracht, maar als makelaar moet je uiteraard kijken naar de mogelijkheden en hierop inspelen. Dit pand leende zich namelijk, gelet op de oppervlakte en de indeling, uitstekend voor een sportschool. Na overleg met de gemeente Leeuwarden hebben we alle pijlen gericht op sportscholen. We schreven alle grote en bekende ketens en franchisenemers aan, maar ook bij de kleinere ondernemingen in heel Nederland werd het object onder de aandacht gebracht. Uiteindelijk kwamen we in contact met Evert Jan Leij. Een ondernemer met een aanstekelijk enthousiasme over zijn bedrijf en zijn visie op moderne fitnessclubs. Samen met zijn compagnon heeft hij een nieuwe fitnessformule opgezet: Zummit. De eerste vestiging is kort geleden in Almere geopend.

Aan de slag

Nadat hij het pand heeft bezichtigd en in het bezit is gesteld van alle tekeningen, ben ik samen met mijn opdrachtgever op bezoek geweest bij Zummitt in Almere. Na uitgebreid overleg en een periode van onderhandeling zijn we tot een mooie deal gekomen waarin alle partijen zich prima kunnen vinden. De tweede vestiging van de nieuwe landelijke keten Zummitt is een feit en komt dus in Leeuwarden!  En daar is iedereen heel erg blij mee. Aangezien er door de huurder flink geïnvesteerd moet worden om het pand helemaal gebruiksklaar te maken heb ik vorige week, al vroeg in de ochtend om 07.00 uur, de sleutels mogen overhandigen. De stad moest nog wakker worden en in beweging komen, maar ondernemer Evert Jan Leij en zijn team konden niet wachten om aan de slag te gaan!

Zummitt Leeuwarden verwacht op 1 februari 2019 haar deuren te openen, wij zijn er bij!
Fokke van der Meer