Graag wil ik mijzelf aan u voorstellen. Ik ben Gerda Zijlstra, de nieuwe Register Taxateur van RBMT bedrijfsmakelaars & taxateurs.

In de zomer van 1985 ben ik begonnen als vakantiekracht op het makelaarskantoor van mijn vader. Na afronding van mijn studie ben ik mijn carrière ook bij dat kantoor gestart als assistent-makelaar. Ik heb in de jaren ’90 de makelaarsopleiding gevolgd. Het vak makelaar was toen een beschermd beroep en op 12 mei 1999 ben ik als makelaar onroerende zaken beëdigd door de Rechtbank van Leeuwarden.

Na enkele jaren in de makelaardij werd mij duidelijk dat ik meer voldoening haalde uit taxeren dan uit het makelaarsvak. Vandaar dat ik ook vrij vlot ben gaan focussen op het taxatiewerk. In eerste instantie ben ik begonnen met alleen woningtaxaties, maar al snel werd dit uitgebreid met bedrijfsmatige taxaties en later het taxeren van agrarisch vastgoed. Sinds enkele jaren wordt er gepleit voor een scheiding van het vak makelaar en taxateur, door mijn interesse en specialisatie liep ik onbewust al vooruit op de zaken.

Wat mij vooral aanspreekt aan mijn vak is het klantcontact en de variatie; het blijft bijzonder om bij allerlei typen bedrijven ‘in de keuken’ te mogen kijken. Ik ben nu een aantal maanden werkzaam als bedrijfsmatig- en agrarisch taxateur en het fijne hieraan is werken bij een gerenommeerd kantoor, in een enthousiast team, waar iedereen dezelfde taal spreekt. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking en ben u graag van dienst met deskundige informatie of advies.